Garderobe issue ‘S.O.S- niets past écht bij mij!’

Een veel voorkomend probleem en waar ik veel e-mails en berichten over krijg en wat ik noem de ‘Niets-staat-mij-leuk’-fase.  De symptomen gaan ongeveer als volgt: Je wilt je look echt upgraden. Je ziet leuke kledingstukken online, in winkels of bij andere mensen in je omgeving en op één of andere manier staat bij de rest heel erg goed. Je probeert deze na te combineren en doet je best maar bij aantrekken  – voelt het als een totaal rampgebied. Het lijkt niet voor je te werken, dat wat je voor jezelf had bedacht. Alsof kleding niet voor jouw is gemaakt en dat is onwijs frustrerend!

Gelukkig, hoe vervelend het ook klinkt, de fase ‘niets-staat-mij-leuk’ is een fase die gemakkelijk op te lossen is, als je de oorzaak kunt achterhalen. Meestal is het probleem:

1) Een gebrek aan zelfvertrouwen.
2) Je hebt je persoonlijke stijl nog niet gevonden.

Probleem 1 // gebreken aan zelfvertrouwen:

Als je niet tevreden bent met je lichaam of je uiterlijk in het algemeen, ben je niet gelukkig. Je negatieve zelfbeeld zorgt ervoor dat je niet kunt genieten van je persoonlijke stijl en deze kunt onderzoeken en creëren. Want wat we aan kleding combinatie dragen, gaat nauw samen met hoe we ons voelen en hoe we ons presenteren naar de buitenwereld en staat volledig met elkaar in verbinding. Het is vrijwel onmogelijk om deze drie te scheiden. 

De oplossing:
Vergeet nu lichaamsvormen en andere style-analyses en werk aan het opbouwen van je algemeen zelfbeeld buiten het stijl/ideaalbeeld om. Concentreer je op je sterke punten en positieve kwaliteiten. Stel je zelf doelen, stap voor stap en vier je succes grootst en klein. Kijk naar wat je hebt bereikt en wat je hebt gerealiseerd. Yes – heel cliche: Maar niemand is perfect! Wanneer we opzoek gaan naar een vrouw die 100% tevreden is met haar lichaam en werkelijk niets zou willen veranderen aan haar lichaam dan…

Je lichaam hoeft niet gedefinieerd te worden tot een hokje. Ga stap voor stap te werk. Een hele outfit van top tot teen is misschien een stap te ver. Begin met één item aan te passen in je ‘nieuwe stijl’ en bouw het vanaf daarop. Draag wat je leuk vind, vergelijk jezelf niet met anderen en geniet!

Probleem 2 // Je hebt je persoonlijke stijl nog niet gevonden.

Je vind het lastig om jezelf een outfit samen te stellen. Je zelfvertrouwen is niet het probleem maar je vind het ingewikkeld om een leuke outfit samen te stellen, dan heb je je persoonlijke stijl nog niet ontdekt. Goed, laat me je helpen door je te vertellen dat het vinden van je persoonlijke stijl niet iets is van je ‘even’ in een weekendje doet. Als iedereen in een weekend zijn of haar persoonlijke stijl kon ontdekken dan had ik nu geen baan gehad ;-). Maar ook ik heb een behoorlijke tijd geïnvesteerd om er achter te komen wat mijn persoonlijke stijl is. Als je nooit 100% gelukkig bent met je stijl, dan is er nu werk aan de winkel!

De oplossing:

Experimenteer, oefenen, oefenen en heel diep graven. Kijk rond en let op wat andere mensen dragen. Kijk naar welke kleding items zij aan hebben, welke kleuren, stoffen/materialen en welk silhouet zij dragen. Struin rond op Pinterest, mode blogs en online winkels om looks en feels te verzamelen van wat je mooi vind. Stop niet wanneer je denk ik heb nu 30 afbeeldingen gevonden van wat je mooi vind. Blijf doorgaan tot er een duidelijk patroon ontstaat en je merkt dat je steeds opnieuw een bepaalde stijl je aan spreekt. Zodra je stijl zichtbaar is, kan je deze outfits beginnen te vertalen naar een look die jezelf kunt aan trekken. Zoek merken en winkels die binnen deze ‘nieuwe’ stijl passen. Vervolgens oefen je met style van outfits binnen je nieuwe stijl. 

Waar ik heel benieuwd naar ben nu je deze blog hebt gelezen is; Heb je ooit het gevoel gehad dat niets bij je past? Hoe ga je daarmee om en wat is volgens jou de belangrijkste oorzaak in jouw geval?

Ik kan niet wachten om je verhaal te horen,
Vind je dit een leuke blog? Heb ik je iets op weg kunnen helpen?
Like en deel dan dit bericht met je vrienden, kennissen of collega’s.

Liefs,

Felicity

deel dit blog op social media!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

HI, IK BEN FELICITY!

Wat voor altijd een droom bleek te zijn, is in 2017 werkelijkheid geworden mijn eigen online styling bureau.

Ik neem je graag mee in de wonderen wereld van styling  en alles wat daar bij komt kijken!

VOLG ME OP INSTAGRAM!

  • DEZE APP VERWOEST LEVENS EN JE ZELFBEELD:⁣
⁣
Griezelig he? Wie ben ik nu werkelijk? De eerste, de tweede? met of zonder pony.⁣
Zou ik wel of niet hebben gelachen bij de oorspronkelijk foto?⁣
⁣
IT's UP TO YOU. Wie ben ik - krijgt hier mee een andere dimensie. zoals het spel 'Heeft ie een baard' (je kent het wel).⁣
Er is namelijk een APP op de markt waarbij het je gezicht iets opbeurt. Kijkend naar mijn eigen foto - ik herken mezelf totaal niet meer.⁣
Van normale vrouw naar een insta-famous queen. Ik voldoe aan de perfecte smile, ogen, werkbrauwen en make-up.⁣
En mijn inmiddels getraind oogt weet dat er een heleboel vrouwen gebruiken maken van deze app. (noem geen namen)⁣
Maar als je je er niet bewust van bent, denk je werkelijk dat al die vrouwen prachtig zijn met die extra's.⁣
Maar prachtig, ben je van binnenuit - niet van buiten naar binnen. ⁣
⁣
Ik was er eerst jaloers op - omdat ik dacht dat er iets mis was met mij.⁣
Maar ook deze code is gekraakt. It's Fake en daar kan je niet jaloers op zijn.⁣
⁣
#Thinkaboutit - Laat je niet gek maken
  • IN DE MIX MET WOORDEN:⁣
⁣
Als je graag de top wilt bereiken, kun je maar beter goed weten wat je moet doen.⁣ Of beter gezegd: je kunt maar beter weten wat je moet zeggen.⁣ ⁣
Want succesvolle vrouwen hebben een bepaalde woordentrucs (let maar op!) waar we veel van kunnen opsteken. Zo schrappen ze bepaalde woorden gewoon, hatseflats, net zo makkelijk. Wil jij ook extra nullen op je spaarrekeningen zien? ⁣
⁣
Focus. Om te beginnen laten ze alle woorden die het een en ander overdrijven lekker achterwege. Als in: heel, veel, helemaal, super, vet, ontzettend, onwijs, mega, godskanonnen. Dat idee. ⁣
⁣
Niet zeggen dus: ‘Ik vond dit een superfijn gesprek’ en: ‘Dit plan vind ik onwijs vet leuk’. Dat staat kinderlijk en dus onprofessioneel. ⁣
⁣
Zeg wel: ‘Ik vond dit een fijn gesprek’. Kijk, hop, meteen een stuk zakelijker. Ervaar je het verschil? ⁣
⁣
Deze business babe, hier 🙋‍♀️ zegt vaak genoeg super, tof, mega of kanonnen! (It’s works for me..) maar zoiets kan natuurlijk nooit geen kwaad om eens bewust mijn woorden te kiezen.⁣ Je bent immers nooit te oud om te leren!
⁣
Hoe is dat voor jou? ⁣ (artikel Amazing/mixed)
  • ALLE BALLEN IN DE LUCHT:⁣⁣
⁣Als het gaat om de oorzaak van problemen over onze eigen lichaam, dan hebben we nogal veel ballen in de lucht te houden.⁣⁣
⁣⁣
Ik ken ze maar al te goed, het is één van de redenen waarom ik niet meer werkzaam ben in de high-fashion business. Omdat het een totaal andere wereld is en ver weg van de realiteit. Als we het hebben over zelfbeeld/lichaam/beeldvorming etc. ⁣⁣
⠀⁣⁣
Wat zijn volgens jou de grootste factoren in onze cultuur die het ons zo moeilijk maken om ons goed te voelen over hoe we eruit zien? ⁣Vertel me
  • ONTMOET MORE:⁣
⁣
More to Match is de online plek voor de (business/mom) vrouw. More to Match helpt je met het kraken van jou persoonlijke style code om zichtbaar te worden en te groeien. ⁣
⁣
Kleding is een onwijs krachtig communicatie middel in slechts 3 seconden word er al een mening over jou gevormd. En daar is waar een hoop vrouwelijke ondernemers heel veel kansen laten liggen. ⁣
⁣
Ik heb ruim 8 jaar lang in de mode-industrie en met bekende Nederlands (haat het woord) gewerkt, en hoewel ik er van hield en het mij ook onzeker maakte en ik mij meer verstopte dan dat ik er van genoot. Veranderde alles in 2014 en ben ik mijn hart gaan volgen. Ik heb altijd mijn droom@gehad om vrouwen, business -vrouwen en ondernemers te helpen.⁣
⁣
Ik leef mijn droom, ben zichtbaar en geniet voluit! ⁣
⁣
Vertel me wie ben jij?⁣
En kan ik je helpen?
  • TO: More to match is het eerste digitale styling bureau van Nederland en België met een eigen online styling programma.
Ruim 8 jaar ervaring in de mode-industrie en de combinatie van kennis van styling en creativiteit zorgen voor het unieke aanbod van More to Match. 
Ik deel met jou alle geheimen uit de mode-industrie, die je niet leest in tijdschriften of online op het internet. 🔹
  • MAAK KENNIS MET MATCH:⁣
⁣
More to Match gelooft dat elke (business) vrouw er in haar beste en puurste vorm mag zijn. 
Of je nu 25 of 60 bent, petit of plussize, het maakt niet uit. Of je nu een ondernemer of een toegewijde medewerker bent, 
iedereen verdient het om er stralend uit te zien! Samen met More to Match kraak je je persoonlijke stijlcode. ⁣
⁣
More to Match biedt jou de fundering over stijl, zelfbeeld met een uniek online styling programma genaamd ‘Secret Style Society’ die samen gaat met een oprechte society van vrouwen met lef! Het online programma is goed gevuld met ruim 30 video’s, waarin stapsgewijs wordt uitgelegd wat de geheimen zijn uit de mode-industrie, zodat jij zélf expert wordt in je eigen stijl én daarmee ook je steentje bijdraagt aan het verduurzamen van de industrie. (3/3)
  • Er staat een leuke insta TV voor je klaar! Waarin ik vertel over de perfect hakken voor elke vrouw! Check hem snel ❤️🔝 heb jij hem al gezien?
  • DE ECHTE WAARHEID ACHTER DEZE FOTO:⁣
⁣
Deze foto heb ik niet zelf gemaakt, sterker nog deze bloemen heb ik niet in mijn handen gehad of gekocht. Ik zocht online naar bloemen, een mooie passende afbeelding die past bij mijn nieuwe feed.⁣
⁣
Voor de oplettende kijker; Yes ik wil dol graag wat meer éénheid in mijn feed en mijn verhaal. En deze prachtige bos verpakt in (wat is het eigenlijk?) papier past daar heel goed bij.⁣
⁣
Wist je bijvoorbeeld dat elke bloemsoort een andere betekenis heeft en dat je de plank er volledig mee mis kunt slaan in bepaalde culturen. Google was overigens ook mijn beste vriend in deze post:⁣
'De taal van bloemen noemen we in Nederland met een mooi woord 'floriografie'. De symbolische betekenis van bloemen verandert soms, maar met het geven van bloemen willen we nog altijd iets duidelijk maken, we willen ons gevoel over brengen. Eigenlijk kun je zeggen dat bloemen onze persoonlijke boodschap symboliseert.'⁣
⁣
Amen! wat is jou favoriete bloem? Dan vertel ik je de betekenis van die bloem soort.
  • YOUR BLISS IS MY COMMAND:⁣
⁣
Bliss als in gelukzaligheid en dan van binnen naar de buitenkant. Wat doe je als de buitenkant straalt maar je het van binnen niet voelt. Dat gaat goed, dat kan heel lang goed gaan. Tot je echt niet meer verder kunt.⁣
⁣
Gelukzaligheid kan worden gedefinieerd als een natuurlijke richting die je kunt volgen om je gevoel van vreugde, vervulling en doel te maximaliseren. Je leven staat nooit stil, het kan ook geen kwaad om je Bliss eens opnieuw te onderzoeken. Dat is wat ik nu volop doe.⁣
⁣
De manier om erachter te komen wat jou het gelukkigst maakt, is door je te richten op het bewust zijn van je gelukkigste momenten. En dat vereist nogal aandacht schenken aan jezelf, en de gedachten die rondfladderen in je brein. Het houdt ook in dat je je bezig houdt met een beetje zelfanalyse.⁣
⁣
Hoe zit het met jouw dosis bliss in je leven?
  • INTERNATIONALE VROUWEN DAG:

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Het doel van deze dag is aandacht te geven aan vrouwenthema’s zoals economische zelfstandigheid, huiselijk geweld en andere aandachtspunten op het gebied van emancipatie en participatie.

Internationale Vrouwendag herdenkt de eerste staking van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie, die plaatsvond op 8 maart 1908 in New York. De vrouwen staakten voor een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht. Deze staking vormde het begin van de emancipatie van vrouwen en de strijd tegen vrouwendiscriminatie. WE ROCK ❤️

All rights reserved © More To Match

Het is bijna rokjes dag! Ontdek welk rokje bij jouw figuur past.

DOWNLOAD DE ROKJES GIDS